Referensprojekt

riidoo black  Bokus.com
Riidoo specialanpassade vid flera tillfällen en pocketläsplatta till Bokus kampanjkunder. Projekten  innefattade bundling av specialupphandlade e-bokfiler, välkomstskärm, inställningar samt specialinstruktioner för att lotsa kunder till bokus.com

riidoo black  Gyldendal
Riidoo tog fram två läsplattor med separata bokpaket (kriminal respektive romans) till danska Gyldendals Bogklub. I detta ingick även framtagning av dansk manual och kundspecifika streckkoder.

riidoo black  Föreläsningar, utbildning, paneldebatter
Riidoo föreläste pål bibliotek, skolor, AV-centraler och bokhandlare i utbildningssyfte. Föreläsningarna efterföljdes av diskussionsstunder där deltagarna gavs möjlighet att fråga, testa och få hjälp att utveckla sina idéer inom läsning på läsplattor och e-bokutlåning/e-bokförsäljning. Ibland lämpade sig renodlade demonstrationer bättre.

riidoo black  Teknisk e-boksplattform för shoppar
Riidoo utvecklade en metod för e-bokförsäljning över disk (E-bok Direkt) riktad till fysiska handeln inklusive bokhandlare, jourbutiker på flygplatser, tågstationer eller andra platser där människor vill köpa litteratur ”on the run”. En plattform testades av ett 10-tal fysiska butiker.

riidoo black  Kundanpassade och pimpade läsplattor 
Riidoo har specialanpassade skalet på läsplattor till företagsjulklappar och riktade julkampanjer genom att klistra på designade s.k. skins och ladda läsplattan med matchade e-bokfiler och dokument.

riidoo black  Appar
I samarbete med utvecklingsföretaget Videocent Riidoo fram en app för e-boksnyheter för Apple’s iOS.

riidoo black  Teknikutredning och konceptprodukter
Riidoo gjorde teknikutredningar inom läsning på läsplatta och förmedling av digital läsning. Anpassningar av terminaltyp till olika till media (tidning/magasin/bok) undersöktes och resulterade i konkreta teknikmodeller och affärscase. Företaget samarbetade med teknikleverantör och innehållsproducent.