Många vill slå sig in i eboksbranschen

…men få tjänar pengar

Publicerad i Uncategorized

Elgiganten ska sälja e-böcker

En otänkbar tanke 2010 när Riidoo knackade på…..

Läs artikeln på IT24

Publicerad i Uncategorized

Amolib – en hub för läsbeivrare tar plats.

AmoLib är en ideell hemsida vars huvudsyfte är att öka läslusten i samhället med fokus på barn och ungdomar. Hemsidan drivs av Anders Borg, Anders Borgström och Eva Marnfeldt, med bakgrund från teknik,  media, utbildning och IT. AmoLib anspelar på ”älska böcker” på latin, vilket vi alla tre gör. 

www.amolib.se

Publicerad i Uncategorized

Nya aktörer på marknaden

När Riidoo (1) startade 2007 fanns det varken läsplattor eller e-böcker i Sverige för den vanliga konsumenten. Förlagen var ovilliga eftersom det inte fanns läsdevicer till e-böcker och teknikaktörerna ville inte satsa eftersom det ändå inte fanns digitala böcker att läsa till

Då hade Kindle redan fått sitt genombrott i USA efter att Operah Winfre utnämnt denna läsplatta till sin favoritpryl

För att testa marknaden och även ”få det att hända” i Sverige, tog Riidoo hem läsplattan i samband med Bok & Biblioteksmässan 2009 och den efterföljande hypoen gick ite att ta miste på.
För oss involverade blev det årets julklapp oich våra familjers mardröm. Dagarna före jul satt vi uppe på nätterna och packade Cybook (populäraste franska läsplattan som vi fått generalagentur till).

Nästa steg var nu att förse marknaden med e-böcker, men de det vidare sig vara lättare sagt än gjort….
Det skulle ta ytterligare fem år innan e-boksmarknaden lossnade.

Först 2014 har vi fått nya aktörer på marknaden. Idéerna och affärsmodellerna är desamma som när Riidoo byggde sin första e-boksdatabas.
Vi önskar dem lycka till och ser fram emot ett härligt utbud inom en snart framtid!

http://www.nyteknik.se/tidningen/article3819237.ece

 

 

Publicerad i Uncategorized

Riidoo Avvecklar

Från och med 1:e mars upphör Riidoos tjänst Ebok Direkt.
Alla kunder som använder tjänsten har blivit informerade och har kunnat sälja e-böcker utan avgift fram tom 28 februari.
Därefter släcks tjänsten ner och vi dirigerar istället om intresserade till Billingska Bokhandelns e-bokstjänst.
www.billingska.se
Riidoo kommer att avveckla verksamheten i sin nuvarande skepnad och istället fokusera på ett fåtal nischade tjänster på konsultbasis.
Teamet och drivkrafterna är desamma, men vi bygger på med ytterligare vassa kompetenser inom innovation och mobil marknadsföring.
Skolan och retail kommer att vara viktiga kunder, där vi har ett ännu starkare erbjudande och kompetens.
Kontakta Eva, Johan eller Anders för mer information om hur vi kan hjälpa din verksamhet!
info@riidoo.se

Publicerad i Uncategorized

Ge bort en e-bok i julklapp!

2012-12-11
En vit jul med massor av läsning önskar vi våra kunder och kollegor!
För dig som ännu inte hittat den perfekta presenten till dina kollegor: Ge bort en e-bok!
Riidoo har en fiffig tjänst från detta. Mottagarn får ett e-mail med bild på en julklapp och din hälsning. När man klickar på julklappen öppnas nedladdnngslänken till e-boken. Mycket uppskattat!
Testa detta hos tex e-media2Go http://www.e-book-direct.com/e-media2go
Erbjudandet om att ge bort e-boken ser du när du kommit till kassan.
En riktigt God Jul önskar vi dig!
Ridoo-teametriidoo_tomte

Publicerad i Uncategorized

Riidoo flyttar till Media Evolution City

2012-10-08
I samband med att Riidoo gjorde sin efterlängtade ”exit” på företagsinkubatorn MINC, passade vi på att flytta till nya lokaler i det futuristiska mediahuset Media Evolution City.
Vår nya adress är nu:
Riidoo AB
Stora Varvsgatan 6A
211 19 MALMÖ

Publicerad i Uncategorized

Ny version på Ebok Direkt!!

2012-09-06
Snart lanserar vi en uppdaterad och omarbetad version på vår populära distributionsplattform för eböcker, Ebok Direkt. Dina slutkonsumenter kommer inte att märka nån större skillnad utan kan lätt och enkelt fortsätta att handla eböcker ur vårt fantastiska sortiment som bygger på svenska Elib och engelska Gardners. Du som återförsäljarkund kommer få ett avsevärt bättre användargränssnitt för att administrera din butik. Dessutom kommer vi kunna erbjuda möjligheter för separata förlag och ”självpublicerare” att sälja sina eböcker via vår nyutvecklade förlagsmodul. Hör av dig till oss för mer info!

Publicerad i Uncategorized

Semester

2012-07-02
Kunder och Kollegor, Vi på Riidoo tar oss nu friheten att själva bege oss till stranden med termosen och läsplattan för att njuta av sol och god läsning, e-böcker, såklart! Under juli månad är kontoret i Malmö obemannat, men vi kommer att efter bästa förmåga svara på e-mail och akuta supportärenden på info@riidoo.com respektive support@riidoo.com
I övrigt ser vi fram emot att höra ifrån dig efter semestrarna. Då kan du som återförsälare av e-böcker se fram emot ett utökat sortiment på både förlags- och språksidan samt nya förfinade tjänster på Ebok Direkt. Och ses vi inte innan så träffas vi ju på Bok- & Bilioteksmässan i september,
Ha en RIKTIGT SKÖN SOMMAR!

Publicerad i Uncategorized

Ebook Direct 1.0 är här

Ebook Direct 1.0 är här
2012-03-28
Nu lanserar vi den skarpaversionen av vår distrubutionsplattform Ebok Direkt. Bland annat har sökverktyg snabbats upp och förfinats. Likaså har utbudet ökat och uppdateras nu automasikt.
I samband med detta kommer den engelska versionen: Ebook Direct. Bokhandlare som använder sig av Riidoos teknikplattform kan idag som ensamma spelare erbuda ett stort och brett sortiment av anglosaxisk litteratur. Det ger tillgång till konsumenter världen över. Därför är det naturligt att även tjänsten finns att tillgå på engelska.
Coming soon….
Men först: GLAD PÅSK!

Publicerad i Uncategorized