Läsplattan stimulerar till läsning

2011-03-13
Alltmer tyder på att läsplattan hjälper barn att komma igång med läsning. Inte bara barn med lässvårigheter har nytta av läsning på läsplatta. Alla barn borde få chans att testa. Riidoo får allt oftare höra från skolvärlden, som vågat testa, hur elever och skolbibliotek mottagot läsplattan positivt. Inget kunde vara mer välkommet när larmrapporterna om svenska skolbarns sviktande språkkunskaper duggar tätt. Nu ska bli intressant att lära mer om vilken typ av läsplatta som är bäst lämpad. Vi anar att ett minimum av distraherande länkar, spel och andra avledande momnet är att föredra i just skolvärlden. Riidoo ser fram emot mer forsknig på området. Se filmen från Pedagog Stockholm

Publicerad i Uncategorized

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>