Pressmeddelande: Förenade Mjuk investerar i Riidoo

2012-02-01
I november lanserade läsplatteföretaget Riidoo en betaversion av tjänsteplattformen för e-bokdistribution. Nu går IT-entreprenören Erik Robertson genom Förenade Mjuk med bakgrund i spelindustrin, in som delägare för att snabba på utveckling och expansion. Efter ett par år med hårdvaruförsäljning i den snabbväxande marknaden för läsplattor och e-böcker, har Riidoo lanserat sin egen tjänsteplattform Ebok Direkt, som möjliggör för handel, skolor och tjänstesektorn att sälja och låna ut digital litteratur. Fram till nu har detta varit begränsat till förlags- och bokbranschen. I samband med lanseringen satsar IT-entreprenören Erik Robertson genom Förenade Mjuk i Riidoo och blir från årsskiftet tioprocentig delägare i bolaget. Erik tar plats i Riidoos styrelse. -Digital litteratur är ett uppenbart tillväxtområde där vi vill vara med att bygga upp framtidens medieplattform med en strategisk teknologi. Riidoo är de som drivit utvecklingen och har ledande kompetens på området läsplattor, e-böcker och lösningar kring detta, säger Erik. Riidoo har under 2011 fasat över läsplattorna till samarbetspartnern, AV Syd, och ska från 2012 satsa enbart på tjänsteplattformen. I våras gick Riidoo och e-boksförlaget Pupill samman om bland annat självpublicering av e-böcker. Riidoo har också nära samarbete med Förenade Mjuks dotterbolag Limhamns Info om systemutveckling. Ytterligare avtal håller på att träffas med innehållsleverantörer och återförsäljare för att göra tjänsten komplett. – Vi har snart pusselbitarna på plats för att helhjärtat fokusera på Ebok Direkt och expandera till nya marknader, säger Eva Marnfeldt, VD för Riidoo. Med Förenade Mjuk har vi fått en vass utvecklingsavdelning, med Pupill ett förlag, och med AV Syd en försäljningskanal mot kommunerna. Nu behövs ytterligare ett kapitaltillskott för att snabba upp tempot med utveckling och lansering i övriga Norden och Europa. Under 2011 har Riidoo tagit huvuddelen av utvecklingskostnaderna och lagt grunden till bolagets framtida satsningar. 2010 omsatte Riidoo 3,5 mkr och gjorde vinst. För 2011 spås en förlust på uppemot 400 000 kronor. Riidoo AB utvecklar teknik och tjänster för försäljning och utlåning av digital textbaserad media. Tjänsteplattformen Ebok Direkt knyter ihop olika kanaler för fritt och upphovsrättskyddat material med helt nya distributionsvägar. Den erbjuder idag Nordens största e-bokssortiment med 200.000 titlar på svenska och engelska. Riidoo grundades 2009 och består av ingenjörer och förlagsvetare. Företaget var först ut med storskalig försäljning av läsplattor i Sverige, Danmark och Norge.

Förenade Mjuk är en Malmöbaserad koncern med verksamheter och utvecklingsprojekt inom IT, information och media. Moderbolaget bedriver teknik- och resursutveckling för internet. I koncernen ingår bland annat Limhamns Info som utvecklar integrerade informations- och marknadslösningar samt Nordic Game Resources AB, som erbjuder tjänster för strategisk utveckling av spelindustrin.
För mer information kontakta: Eva Marnfeldt: 0706-120934,
eva.marnfeldt@riidoo.com

Publicerad i Uncategorized

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>